Fons Verhoeve, geboren op 8-11-1949 te Born, wonende te Stein, begon in het jaar 1978 met fotografie. De geboorte van zijn eerste kind was de aanleiding een fototoestel te kopen om daarmee het prille ouderschap vast te kunnen leggen. Daarmee was zijn interesse in het medium fotografie gewekt.
Na een aantal jaren "gewone" fotografie zat hij voor zijn gevoel op een dood spoor. Hij zocht naar andere manieren van fotograferen en begon te experimenteren met afdrukken en fotograferen in kleur. Hij bezocht vele tentoonstellingen en niet alleen fotografie maar ook de vele andere kunstuitdrukkingen inspireren en hielden en houden hem bezig.

DRIE DIMENSIONAAL:

Door zijn studie werktuigbouwkunde, leerde hij de mogelijkheden en vooral de onmogelijkheden van diverse metaal en andere materiaalsoorten kennen. Ook de verscheidenheid aan technieken die nodig zijn om de metalen te verbinden, te separeren of te (mis)vormen maakte hij zich door zijn opleiding en ervaringen, tot in detail, eigen.

BASISPLAN:

Meestal startend vanuit schetsen die als basisplan dienst doen, groeit zijn werk naar onbegrensde dimensies, waarbij steeds weer de ruimte opduikt voor de diverse natuurlijke elementen. Ook laat de kunstenaar zich vaak inspireren door maatschappelijke gebeurtenissen. Zijn kunstobjecten nemen soms dermate grote vormen aan, dat zijn specifieke werktuigbouwkundige kennis van eminent belang is om een goed eindresultaat te kunnen bereiken, zoals het dominerende kunstwerk, in opdracht van de zuid Limburgse Chemie reus D.S.M., van zijn hand voor de ingang van DSM Zuid complex te Beek-Elsloo. Verder maakte Fons een 3 meter hoog kunstwerk “in het hart van de Maaskant” voor het gebouw van onze lokale Omroep in Urmond. Een groot object in de vorm van een wandobject waarin roestvast met koper is verwerkt tot een wandobject voor een particulier. Het blijkt steeds weer opnieuw een uitdaging hoever hij komt met de creatieve en technische mogelijkheden om tot het uiteindelijk resultaat te komen. De kunstenaar werkt vrij maar ook in opdracht van bedrijven of particulieren. Hij begon zich ook te interesseren om ander technieken en materialen te gaan gebruiken en dit heeft geresulteerd in een aantal beeldhouwwerken van zijn hand gemaakt van hardsteen, marmer en andere steensoorten. Verder is hij aan het experimenteren met de schilderkunst. Ook de keramiek en bronzen sculpturen heeft zijn aandacht.

Hij maakt nog steeds gebruik van de fotografie om zijn grotere objecten middels computertechnieken te "plaatsen" in en op hun uiteindelijke buitenlocaties. Ook wordt de fotografie gebruikt voor het documenteren van zijn werkstukken in de vorm van een catalogus. Verder combineert hij fotografie met metaal en dit zorgt vaak voor een extra dimensie. 
De opdrachten die hij van zowel particulieren als zakenmensen krijgt ontwikkelt hij tot een op schaal uitgevoerde maquette die dan vervolgens in samenspraak met de opdrachtgevers ontwikkeld wordt tot het uiteindelijke eind resultaat. De diverse objecten kunt u binnenshuis of in de buitenlucht aantreffen en variëren in vorm en materiaal.

Mocht u interesse hebben voor een van de kunstobjecten , of heeft u ideeën die u wilt laten uitwerken, neemt u dan contact op met Fons Verhoeve. Bij aankoop van een object of fotografisch werk behoort gespreide betaling tot de mogelijkheid. 
Fons is te bereiken via zijn e-mail adres fonsverhoeve@gmail.com. Ook telefonisch is hij te bereiken onder nummer 046-433 44 20. Vanuit het buitenland 0031-46 4334420. Mobiel nr: 0615566669

De bezoekers van zijn website of exposities worden erop gewezen dat op alle afgebeelde en geëxposeerde werken het auteursrecht rust. Voor het gebruik van afdrukken van een of alle werken anders dan de raadpleging via internet is een auteursrechtelijke toestemming vereist van de auteur Fons Verhoeve.

Fons Verhoeve is een fotograaf en beeldend kunstenaar, en inmiddels meer dan 45 jaar een inwoner van het mooie Stein, in Zuid Limburg. In 2011 ontving Fons de cultuurprijs van de gemeente Stein voor zijn hele oeuvre.

Stein In Beeld

Als fotograaf heeft Fons onder andere geëxposeerd en gereisd door Duitsland, Rusland, Frankrijk, België, en de Verenigde Staten. Stein In Beeld is ontstaan als een reactie op deze mooie ervaringen en om te benadrukken dat men de hele wereld kan bereizen, maar vooral ook niet moet vergeten dat er veel moois te vinden is in de vertrouwde omgeving van uw eigen woonplaats.  Regionale VVV kantoren en bedrijven kloppen ook geregeld op de deur voor hun fotografische wensen. Voor het aankopen van foto’s van deze site voor Uw krant, tijdschrift of decoratie van Uw huis of bedrijf kunt U contact opnemen via tel. 0031 46 4334420 of fonsverhoeve [@] gmail [punt] com

Artefact Galerie

In 2008 hebben Fons en zijn vrouw Irene een eigen Galerie aan huis met zowel fotografie als sculpturen en sieraden. Galerie “Artefact” is ook altijd vrijblijvend te bezoeken na telefonische afspraak 0031-46-4334420 of fonsverhoeve [@] gmail [punt] com